Εξόρμηση στην Βυτίνα

Στους πρόποδες του Μαινάλου, σε ένα γαλήνιο οροπέδιο με συναρπαστικές εναλλαγές χρωμάτων, εικόνων και σπάνιας φυσικής ομορφιάς, είναι χτισμένη η Βυτίνα με τα πετρόκτιστα αρχοντικά της, τους καταπράσινους κήπους της, την γεμάτη ζωή πλατεία της αλλά και τα γραφικά σοκάκια της. Χειμώνα ή καλοκαίρι με ζέστη ή κρύο η Βυτίνα έχει πάντα να προσφέρει στους επισκέπτες της ξεχωριστές στιγμές γαλήνης και ευεξίας που δύσκολα ξεχνιούνται.

Μαιναλο
Το μυθικο βουνο της Πελοποννησου

Το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Βυτίνας. Καταπράσινα τοπία την άνοιξη και το καλοκαίρι, χιόνια τον χειμώνα, πανύψηλα έλατα και ρυάκια συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό του Μαινάλου. Το Μαίναλο είναι πηγή ζωής και ευτυχίας για όλη την Πελοπόννησο. Απλώνεται αγέρωχο από το υψίπεδο της Τρίπολης μέχρι το φαράγγι του Λούσιου και από την Λίμνη του Λάδωνα μέχρι την Μεγαλόπολη. Το όνομά του έχει αρχαιοελληνική προέλευση, καθώς σημαίνει την ιερή μανία της φύσης, δηλαδή τη θεία προσφορά που φέρνει η άγρια φύση.

Η Βυτίνα είναι ένας ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας, τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες όσο και για τους θερινούς. Είναι το στολίδι του Μαινάλου όπως γνωρίζουν οι φυσιολάτρεις της. Είναι μια πρόκληση για αυτούς που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Γοητευτική, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, η Βυτίνα σας περιμένει να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Η Βυτίνα εκπέμπει μια αρχοντιά, με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια της , τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία στο κέντρο του χωριού.

βυτίνα από ψηλά drone
χιονοδρομικό κέντρο μαινάλου

Το εντυπωσιακό τοπίο του Μαινάλου είναι ιδανικό για τους λάτρεις διαφόρων δραστηριοτήτων. Μοναδικές διαδρομές για πεζοπορίες μέσα στο ελατόδασος ενώ το το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για τους λάτρεις τους σκι.

Στη Βυτίνα θα ζήσετε ιδανικές χειμερινές και ανοιξιάτικες αποδράσεις.